SUPPORTERTIPS IF (Ideell Förening)

Vår ”tips-byggar-idé” grundar sig dels i ett allmänt intresse för att på ett roligare sätt följa stora turneringar som VM, OS och EM och dels i att en oss nära stående förening behövde samla in pengar och gillade tips-idén. Så i stället för att sitta med Excel-ark och inlämnade pappers- eller Eposttipsrader tyckte vi att detta borde göras smartare. Alltså byggde vi en databas som sedan 2006 utvecklat sig till vad den är idag - Supportertips.se. Konstigare än så var det inte.


MISSION

Vår mission är att hjälpa idrotts- och förenings-sverige med att på ett roligt sätt få in pengar till sin verksamhet.


VISION

Vår vision är att SupporterTipset ska bli ett välkänt, naturligt och väl använt redskap i alla ideella föreningars verktygslåda som bidrar till engagemang, sammanhållning och en bättre ekonomi.


GRATIS OCH FLEXIBELT

Tjänsten är helt gratis att använda och syftet är att man enkelt ska kunna bygga tipsrader av i stort sett vilken slag som helst. Man kan välja mellan 1X2, vinnare/förlorare eller resultat. Man kan t o m välja att bygga ett Quiz om man så vill. Alla idrotter och företeelser kan tippas. Det är bara fantasin som begränsar. Supportertips innehåller redan upplagda större idrottsklubbar/lag och man kan enkelt lägga in egna lag med symbol om man så vill.

Vi erbjuder också möjligheten att kopiera redan upplagda tipsrader för att därmed slippa bygga själv, vilket iofs inte alls är särskilt svårt. Och vi hjälper mer än gärna till... Kopierar man våra tips följer en "automatisk rättningsfunktion" med. 


INSATSER OCH PRISBORD

Insatser och prisbord sköter man helt utanför Supportertipsets inblandning. Information kring tävlingen och administration av tippare sköter man i systemet. Vi refererar till Lotterilagen och upplåter åt varje klubb/förening att själva följa den. Generellt kan sägas att Lagen kräver att minst 50 % av insatserna ska tillfalla klubben/föreningen.


FULLT MED ROLIGA FUNKTIONER

Vi arbetar ständigt med att utveckla Supportertips.se men redan nu finns en mängd roliga och smarta funktioner inbyggt i tjänsten som t ex "Frågor" där du kan skapa poänggivande frågor kopplade till ditt tips, Lägg till ”Göken”, som är en sorts ”Harry Boy” och som hjälper tippare som inte kan/vill/orkar tippa med den detaljen. 


Historik

Supportertips IF (STIF) bildades i februari 2014 då tiden kändes mogen och tjänsten så klar, att vi kunde lansera den publikt. Sedan dess har vi, och andra, enkelt byggt ett närmare 250 olika tipstävlingar, några med insatser medan de flesta varit gratis. Några har slutna/privata men de flesta har varit öppna för allmänheten.

Supportertips IF är en förening som är politiskt och religiöst obunden som har som främsta mission att vara en rolig tjänst för vem som helst att dra nytta av men också för att  främja tippandet bland landets olika föreningar. STIF ska arbeta för att ge andra föreningar möjligheten att på ett både spännande, säkert och ekonomiskt sätt förbättra sina intäktsmöjligheter på digital väg.

Att bygga egna tipsrader och sedan bjuda in sina supportrar att tippa, och samtidigt hålla dessa löpande informerade om föreningens aktiviteter, är ett både roligt och smart sätt att binda ihop nytta med nöje.


Styrelse
  • Magnus Andersson, ordförande
  • Nalle Rösell, ledamot
  • Andreas Andersson, ledamot
Organisationsnummer: 802487-3989