OM Supportertips.se

VAD ÄR SUPPORTERTIPS?

SupporterTips.se är en smart och enkel tips-tjänst där du 1) tippar på av oss eller andra upplagda tips, 2) kopierar våra upplagda tips och bjuder in dina egna vänner att tippa, eller så 3) bygger du egna tips från grunden för vänner och supportrar att tippa på. 

Vår ”tips-byggar-idé” grundar sig dels i ett allmänt intresse för att på ett roligare sätt följa stora turneringar som VM, OS och EM och dels i att en oss nära stående förening behövde samla in pengar och gillade tips-idén. Så i stället för att sitta med Excel-ark och inlämnade pappers- eller Eposttipsrader tyckte vi att detta borde göras smartare. Alltså byggde vi en databas som sedan 2006 utvecklat sig till vad den är idag - Supportertips.se. Konstigare än så var det inte. Vi bildade 2014 en ideell förening som därmed är huvudman för tjänsten idag.


FÖRSTA TIPSET

Den första stora publika tävlingen som anordnades var "Fotbolls-EM 2012" som var öppen för alla medlemmar och det tippades på alla gruppspels- och slutspelmatcher.

Utveckling av tjänsten pågår ständigt, men av naturliga skäl i "hobby-tempo" med nya funktioner och förbättringar av befintliga. De överskott som några av våra tips genererar är så litet att det nätt och jämt täcker serverkostnader och andra funktioner.

Vinnar T-Shirten, som vi delar ut till alla som vinner något av våra Öppna tips, sponsras f n av företaget Performance Solutions.  


SUPPORTERTIPS - ALLTID GRATIS ATT ANVÄNDA

Det är och kommer alltid att vara helt gratis att bli medlem, att bygga tips och spela på gratis-tips på vår tjänst. Däremot kan tävlingar annordnas med en insats för deltagande vilket respektive tipsbyggare själv bestämmer.

 

VI STÖDJER SVERIGES IDROTTSRÖRELSE OCH FÖRENINGSLIV

De tips som Supportertips IF skapar är oftast är gratis men ibland gäller insats. Lotterilagen säger då att vi, som förening, måste behålla minst 50 % av de insatserna. Den andra halvan får fördelas som prispott/prisbord. Av de 50 % föreningen måste behålla fördelar vi det så att minst 50 % (ofta 70-80) av vår andel går till en annan förening, ofta som tipparna är med och utser.