FAQ - SupporterTips.se

 • Om oss

 • Vad är Supportertips.se?

  SupporterTips.se är en smart och enkel tips-tjänst där du:

  1. Tippar på av oss eller andra upplagda tips
  2. Kopierar våra upplagda tips och bjuder in dina egna vänner att tippa, eller
  3. Bygger du egna tips från grunden för vänner och supportrar att tippa på.


  Läs mer på sidan: Om oss

 • Hur funkar det?

  Du skapar ett konto hos oss och kan sedan delta i publika tipstävlingar (eller bli inbjuden till privata) eller skapa egna tipstävlingar.
  Vill du skapa egna tipstävlingar måste du först skapa en tävlingsarrangör, det kan du göra via Min Sida.

 • Är detta en betting-sida?

  Nej, detta är ingen bettingsida. Vi som skapat Supportertips.se ogillar betting. Vi gillar däremot sport och att tippa på sport tillsammans med vänner och bekanta. Även om vi föredrar tipstävlingar utan insatser kan det vara en extra krydda och så länge det är engångsinsatser på blygsamma belopp tycker vi att det är okej.

  Detta är ett verktyg för att göra just detta. Läs mer på sidan: Om oss

  Läs mer om regler och lagar för tippning på vår villkorssida: Villkor

 • Kostar det något?

  Nej, det kostar inget att skapa en användare eller arrangera tips. Vi tjänar idag inga pengar på detta undantaget den lilla procent (oftast runt 5%) vi behåller av insatsen i våra egna tips med insats. Vi vill dock understryka att det inte ens täcker våra driftskostnader som in sin tur inte är särskilt höga.

 • Jag förstår inte hur det funkar, hur kan jag få hjälp?

  Då har du kommit rätt, dels har vi denna FAQ där du förhoppningsvis kan hitta svar, om din fråga gäller upplägget för en specifik tipstävling ska du däremot kontakta din tipsarrangör (vilket oftast inte är Supportertips.se). Gäller det generella frågor om siten kan du skicka in din fråga till info@supportertips.se så svarar vi så fort vi kan. Har du tur och livesupporten är igång (då syns en box/symbol i nedre högra hörnet) så kan du ställa frågan där direkt. Vi svarar så fort vi kan.
  Obs! Om du lämnar chatten innan vi hunnit svara kommer vi, om vi svarar, att svara till den email du har registrerat dig med.

 • Bli medlem

 • Hur skapar jag ett konto?

  Det gör du på vår hemsida via startsidan. Oavsett om du bara vill delta i en tipstävling eller arrangera ett eget tips. När du har skapat och aktiverat ditt konto kan du senare om du så vill skapa en tävlingsarrangör för att själv kunna arrangera tipstävlingar.
  För att skapa ett konto och logga in på vår sida behöver du ange ditt riktiga namn, en emailaddress samt läsa och godkänna våra villkor.

 • Var ändrar jag min kontoinställningar?

  Min Sida kan du ändra dina uppgifter, t.ex. namn, email och lösenord. Där kan du även ställa in din publika profil om vill att andra användare ska kunna se dina uppgifter och tävlingsresultat.

 • Jag har glömt mitt lösenord, hur återställer jag det?

  Du kan återställa ditt lösenord här. Ange email eller användarnamn så skickar vi ett mail med instruktioner.

 • Jag skrev in fel mailadress och nu kan jag inte aktivera mitt konto?

  Maila oss på info@supportertips.se från den adress du vill använda, logga sedan in i chatten och skicka ett meddelande som bekräftar att det var du som skickade mailet. På de sättet kan vi koppla ihop din inloggning med din mail.
  På lång sikt hoppas vi att man ska kunna ändra sin email även om man inte verifierat kontot.

 • Tippa

 • Hur tippar man?

  Det finns det två olika sätt att gå med i en tipstävling:

  • För att gå med i en privat tävling behöver du en inbjudningslänk, följer du länken så guidas du rätt
  • Du kan även leta efter publika tävlingar på sidan: Tävlingar. Där kan du med några klick gå med i en tipstävling och ta dig till ditt tipsformulär.


  Du hittar alltid de tipstävlingar du har gått med i och dess tipsformulär m.m. på Min Sida.

  När du är inne på en sida som tillhör en tipstävling kommer du att se en länk till den tipstävlingen mitt på menyn högst upp på sidan. Om du hovrar över den länken fälls det ut en undermeny med länkar till alla sidor du behöver för tipstävlingen.


  Att fylla i själva tipset brukar vara självförklarande. Oftast tippar du resultatet på en match. En tävlingsarrangör kan dock välja att sätta andra tipstyper på alla eller enstaka matcher, de tipstyper som finns är:

  • Resultat: du fyller i t.ex. hur många mål eller poäng varje lag gör.
  • 1X2: Markera 1:an, X:et eller 2:an.
  • Vinnare: Markera bocken för det lag som du tror vinner.


  Det går även att tippa lag på en match, det passar t.ex. för slutspel.

  Missa inte heller att det ofta finns frågor på en tipstävling som kan ge många poäng.


  Obs 1! Antal matcher/frågor som du inte fyllt i/svarat på markeras med en röd "badge" på resp. flik på tipsformulärsidan.
  Obs 2! Det kan vara olika tipstopp på matcher och frågor, försök att alltid fylla i ditt tips så långt det går direkt, du kan alltid komma tillbaka senare och ändra (innan tipsstopp), vi ser att alltför många missar att fylla i hela sitt tips.
 • Hur hittar jag alla funktioner och sidor?

  Om du utgår från Min Sida så hittar du det mesta, där hittar du alla tipstävlingar du är med i och länkar för respektive tipstävling, t.ex. till ditt tipsformulär och poängligan. Är du tipsarrangör hittar du här även alla adminlänkar för din arrangör.

  Om du är på en sida som "tillhör" en tipstävling så visas en tävlingsmeny högst upp på sidan, hovra över den för att se alla länkar kopplade till tipstävlingen. Är du i mobilen hittar du länkarna direkt i "streck"-menyn.

 • Hur länge kan jag ändra mitt tips?

  En tipsarrangör kan välja olika tipsstopp på varje match i en tipstävling så det gäller att hålla koll, tippa gärna alla matcher direkt, du kan gå in och ändra tipset senare. Supportertips.se rekommenderar att man som tävlingsarrangör sätter samma tipsstopp på alla matcher eller på alla matcher sätter tipsstopp till en viss tid innan matchen börjar, t.ex. 5 min.

 • Jag har missat att tippa innan tipsstopp, vad gör jag?

  Har matchen redan börjat är det antagligen kört, du kan dock alltid kontakta arrangören av tipstävlingen (oftast INTE SupporterTips.se) du är med i och fråga om tipsstoppet kan flyttas fram.

 • Hur bjuder jag in vänner till ett tips?

  Om du är tävlingsarrangör hittar du en inbjudningslänk under fliken "Deltagare" på adminsidan för din tävling. Skicka ut den till dem du vill bjuda in.
  Om du "bara" deltar i en tävling kan du skapa en värvnings/inbjudningslänk på Min Sida eller på poängligesidan för aktuell tipstävling, använder du den kan du se hur många som har gått med via just din värvningslänk.

 • Kan jag ändra mitt val att tippa med eller utan insats?

  Ja, det är inga problem, använd bara inbjudningslänken till aktuell tävling och gör om ditt val, du hittar länken på Min Sida .

 • Vilka kan se mitt tips?

  De som är med i samma tävling kan se ditt tips. Man kan dock bara se tips på matcher där tipsstopptiden har passerats, detta för att undvika taktiktippning i slutet av tävlingar.

 • Vad är en tävlingsliga?

  Det är ett sätt för tippare att skapa en egen tävling i tävlingen. Du kan filtrera på ligor på "Poängligesidan" och därmed se en separat leaderboard för en liga.

 • Hur skapar man egna ligor i en tipstävling?

  På sidan "Poängligan" för respektive tipstävling finns ett menyval "VISA TÄVLINGSLIGOR", där kan du gå med i befintliga publika ligor eller skapa en egen som du kan bjuda in din vänner till.
  Har du fått en inbjudan till en liga via en länk använder du bara den länken för att gå med i ligan.

 • Arrangera tips

 • Behöver jag rätta mitt kopierade tips själv?

  Om du har kopiera ett tips från vår arrangör, Supportertips.se, sköter vi rättningen åt dig. Du kan dock välja att avstå detta på Admin-sidan för din tipstävling. Du kan även såklart sköta rättningen själv på Admin-sidan.

 • Hur skapar jag ett eget tips?

  Min Sida kan du skapa en tävlingsarrangör (vilket krävs för att arrangera tipstävlingar).
  Efter det kommer du ha fler valmöjligheter på Min Sida, t.ex. att skapa en ny tävling.

  Du kommer då till sidan för att skapa en tipstävling, detta är den mest komplicerade sidan vi har, men du kan oftast göra det lätt för dig genom att välja att kopiera ett befintligt tips istället för att själv lägga upp lag, grupper, matcher, frågor m.m..
  Du kan givetvis ändra en kopierad tävling precis hur du vill, t.ex. lägga till egna frågor eller matcher.
  Du hittar en mer detaljerad guide för att bygga tips här: Bygga tips.

 • Hur bjuder jag in deltagare?

  Du hittar du en inbjudningslänk på adminsidan för din tävling (se orangemarkerad text i "Deltagare"-fliken). Skicka ut den till dem du vill bjuda in.
  Är din tipstävling privat är detta det enda sättet för dem du bjuder in att hitta/gå med i din tävling.

 • Hur rättar och beräknar jag poäng för en match?

  Det gör du på adminsidan för din tävling. Resultatet för matcher kan fyllas i direkt i formuläret och sedan sparas och poängberäknas flera i taget genom ett knapptryck. Det går alltid att rensa och göra om poängberäkningen.
  Frågor rättas en i taget och kan vara antingen kryssvalsfrågor eller fritextfrågor. En fritextfråga måste rättas manuellt genom att du markerar varje svar som rätt eller fel, en kryssvalsfråga rättar du genom att ange rätt svaralternativ och sedan ett knapptryck.

 • Hur kan jag överblicka vilka som är med in min tipstävling?

  Det gör du på sidan Deltagare (hittas i "drop-down"-menyn högst upp på sidan) för din tipstävling. Där kan du även se hur många matcher och frågor varje deltagare har fyllt i.
  Om din tävling har insats kan du här även markera vilka som har betalt in.
  Du kan även inaktivera eller helt ta bort deltagare från din tipstävling.

 • Hur kommunicerar jag med deltagarna i min tipstävling?

  Vi erbjuder ingen inbyggd mailtjänst på siten, men du kan kopiera mailadresserna för alla deltagare med ett par klick på "Deltagar"-sidan för din tipstävling.

  Varje tipstävling har även en "Tävlingsinfo"-sida där vi uppmanar dig som tävlingsarrangör att skriva ner alla förutsättningar för din tipstävling, se SupportertTips.se:s infosida för Fotbolls-VM 2018 som exempel. Denna sida editerar du med en s.k. WYSIWYG-editor liknande den som finns i t.ex. WordPress.

 • Poängberäkning

 • Hur funkar poängberäkningen?

  Poängberäkningen styrs av den poängberäkningsregel som är inställd på aktuell tipstävling, en poängberäkningsregel kan även ha en poängtrappa så att man kan få poäng även för tips som har rätt tecken men inte helt rätt resultat. Du hittar poängregeln och dess inställningar för aktuell tipstävling på "Tävlingsinfosidan".

  En poängberäkningsregel kan vara rätt svår att förstå, så här kommer några exempel som visar hur det fungerar:

  Exempel 1
  (Vanligt resultattips)
  Du skall tippa resultatet mellan två angivna lag: Sverige - Finland.
  Om resultatet blir 2-1 till Sverige ger det följande poängutfall:

  Du tippade 2-1 till Sverige: Helt rätt, du får de poäng som anges i fältet: "Helt rätt tips match med vinnare".
  Du tippade 1-0 till Sverige: Rätt vinnare men fel resultat, du får poäng enligt ev. poängtrappa (saknas trappa blir det 0 poäng).
  Du tippade 2-1 till Finland: Fel vinnare, 0 poäng.
  Du tippade 1-1: Fel vinnare (det blev ju inte oavgjort) 0 poäng.

  Om resultatet blir 1-1 ger det följande poängutfall:

  Du tippade 1-1: Helt rätt, du får de poäng som anges i fältet: "Helt rätt tips oavgjord match".
  Du tippade 0-0: Rätt, oavgjort men fel resultat, du får poäng enligt poängtrappan (saknas trappa blir det 0 poäng).
  Du tippade 2-1 till Sverige: Fel vinnare (det blev ju oavgjort) 0 poäng om inte "Poäng för rätt antal mål för ett lag" är vald, då poäng för Finland mål.
  Du tippade 2-1 till Finland: Fel vinnare (det blev ju oavgjort) 0 poäng om inte "Poäng för rätt antal mål för ett lag" är vald, då poäng för Sveriges mål.

  Exempel 2
  (Tips på resultat och lag.)
  Du skall tippa resultatet och vilka lag som möts.
  Om lagen blir Sverige och Finland och resultatet blir 2-1 till Sverige ger det följande poängutfall:

  Du tippade Sverige och Finland och 2-1 till Sverige: Helt rätt, du får de poäng som anges i fältet: "Båda lag rätt tippade + helt rätt resultattips på vinnare".
  Du tippade Sverige och Finland och 1-0 till Sverige: Rätt lag och nästan rätt resultat, du får de poäng som anges i fältet: "Båda lag rätt tippade" och poäng enligt poängtrappan.
  Du tippade Sverige och Finland och 2-1 till Finland: Rätt lag, men fel resultat, du får de poäng som anges i fältet: "Båda lag rätt tippade".
  Du tippade Sverige och Norge eller Sverige och Norge: Ett rätt lag, du kan inte få några poäng för ditt resultattips om inte "Resultatpoäng även om fel lagtips" är förbockat, men du får alltid de poäng som anges i fältet: "Ett rätt tippat lag".
  Du tippade Danmark och Norge 1-1: Fel lag, 0 poäng om inte "Resultatpoäng även om fel lagtips" är förbockat, då får du även poäng för tippat resultat.

  Om lagen blir Sverige och Finland och resultatet blir 1-1 ger det följande poängutfall:

  Du tippade Sverige och Finland och 1-1 till Sverige: Helt rätt, du får de poäng som anges i fältet: "Båda lag rätt tippade + helt rätt resultattips på oavgjort".
  Du tippade Sverige och Finland och 0-0 till Sverige: Rätt lag och nästan rätt resultat, du får de poäng som anges i fältet: "Båda lag rätt tippade" och poäng enligt poängtrappan.
  Du tippade Sverige och Finland och 2-1 till Finland: Rätt lag, men fel resultat om inte "Poäng för rätt antal mål för ett lag" är vald, då poäng för Finland mål, du får de poäng som anges i fältet: "Båda lag rätt tippade".
  Du tippade Sverige och Norge eller Sverige och Norge: Ett rätt lag, du kan inte få några poäng för ditt resultattips om inte "Resultatpoäng även om fel lagtips" är förbockat, men du får de poäng som anges i fältet: "Ett rätt tippat lag".
  Du tippade Danmark och Norge: Fel lag, 0 poäng om inte "Resultatpoäng även om fel lagtips" är förbockat, då får du även poäng för tippat resultat.


  Obs 1! "Poäng för rätt antal mål för ett lag" bör endast användas i kombination med "Helt rätt tips..".
  Obs 2! Det går också att lägga upp matcher där man endast ska tippa ett av lagen, då kan man bara få lagtipspoäng för ett rätt lag.
  Obs 3! Om matchen är av typ "Vinnare" eller "1X2" används inte poängtrappan vid beräkningen eftersom man endast kan ha helt rätt eller fel.

 • Hur ändrar jag poängberäkningen för min tipstävling?

  Du kan välja vilken poängregel du har på din tipstävling på tävlingsadminsidan. Där kan du välja en av de publika regler Supportertips.se har skapat. Passar ingen av dessa kan du skräddarsy din egen. Du hittar en länk till att skapa egna poängberäkningsregler på tävlingsadminsidan och i arrangörsmenyn på Min Sida.

 • Vad är en poängtrappa?

  Det är en uppsättning trappsteg med felintervaller (för antal mål per lag) som ger olika mycket poäng. Se förklaring av poängberäkning ovan.

 • Sekretess

 • GDPR

  Läs mer på sidan Sekretess.

 • Vad gör ni med mina personuppgifter?

  Vi samlar bara in de personuppgifter som vi anser behöva för att du ska kunna skapa en användare (namn och email) och/eller tävlingsarrangör (personnummer/orgnummer och adress). Vi delar inte med oss av dessa uppgifter till någon tredje part. Läs mer på sidan Sekretess.

 • Använder ni cookies?

  Ja, för att kunna logga in och använda vår sida måste du tillåta cookies, vi rekommenderar dock att du blockerar 3:e-parts cookies in din browsers inställningar. Läs mer på sidan Sekretess.

 • Vem kan se mina tips och mina tipstävlingar?

  Alla deltagare i samma tips kan se ditt tips när tipsstopptiden har gått ut för respeltive match och fråga.
  Du kan själv välja om du vill visa dina tävlingsresultat m.m. för alla användare på siten genom att aktivera din publika profil på Min Sida.
  Om du är med i ett publikt tips kan alla som besöker sidan (med eller utan inloggning) se ditt namn och ev. profil bild på "Poänglige"-sidan.

 • Ställ en fråga

 • Hittar du inte svaret du var ute efter?

  Hittar du inte din fråga och den gäller upplägget för en specifik tipstävling ska du kontakta din tipsarrangör (vilket oftast inte är Supportertips.se). Gäller det generella frågor om siten kan du skicka in din fråga till info@supportertips.se så svarar vi så fort vi kan. Har du tur och livesupporten är igång (då syns en box/symbol i nedre högra hörnet) så kan du ställa frågan där direkt. Vi svarar så fort vi kan.
  Obs! Om du lämnar chatten innan vi hunnit svara kommer vi, om vi svarar, att svara till den email du har registrerat dig med.

Close