Villkor


1.
Allmänt

1.1 För att få använda vår tjänst ska du ha läst igenom och ha förstått dessa villkor. 

1.2 Tjänsten, som är helt gratis att använda, får bara användas av riktiga personer som använder sitt riktiga namn. Uppgiven e-postadress måste också vara riktig och giltig. Användarnamnet får dock vara påhittat.

1.3 Tjänsten erbjuds som den är och inga garantier ges gällande dess funktionalitet eller tillgänglighet. Vi gör dock allt vi kan för att hålla tjänsten igång.

1.4 Användaren förbinder sig att inte använda Tjänsten på ett sådant sätt att Tjänsten, Supportertips.se:s servrar eller system riskerar att utsättas för tredje mans åverkan genom exempelvis överbelastningsattacker eller liknande. I det fall Supportertips.se har skälig anledning att anta att sådana attacker kan komma att ske, med hänsyn till Användarens nyttjande av Tjänsten, äger Supportertips.se rätt att stänga ned Användaren med omedelbar verkan.

1.5 Användaren godkänner att Supportertips.se lagrar den personliga information som krävs för att skapa ett konto och i förekommande fall tipsarrangör. Användaren har rätt att bli glömd och få sin data anonymiserad om Användaren vill avsluta sitt konto.


2. Svensk lag

2.1 För att använda vår tjänst med insats gäller Lotterilagen och våra övriga villkor.

2.2 Som arrangör av tips ansvarar du för att eventuella insatser INTE sker i kommersiellt syfte! *  
Ett "Slutet tips", d v s inte ”Öppet för alla”,  är en angelägenhet mellan dig och de du bjuder in med särskild länk. Hur ni eventuellt satsar privat är en angelägenhet bara er emellan. Ett ”Öppet för alla”-tips kan bli synat av myndigheter.

2.3 Supportertips.se tar inte ansvar för hur du använder dina tips gentemot dina tippare. SupporterTips.se tar ej heller ansvar för hur du agerar gällande eventuella insatser och då du godkänt våra användarvillkor tar vi för givet att du också följer dem.

2.4 Arrangör som anordnar tips förbinder sig att också följa regler och rättigheter för allt publicerat material som läggs upp på "informationssidan".

3. REGLER OM NAMN PÅ TIPS

3.1 Som tips-byggare bör inte namnge ditt tips efter en idrottsklubb så det kan uppfattas att det är den nämnda klubben som arrangerar ditt tips.
T ex "AIK-tipset", "MFF-tipset" eller "Hammarbys FotbollsTips" är inte godkända namn då klubbarna i förekommande fall kan kräva skadestånd för intrång i varunamn. "Evas Hammarbytips" eller "Mormors BP-tips" är däremot okej.

* Generellt kan vi sammanfatta reglerna för tips med insats såhär:

FÖRENINGAR

• Tipset bör inte vara "öppet för alla" utan inbjudan skickas ut via den länk som arrangören skapar för tipset.
• Tippare bör befinna sig inom den kommun som föreningen befinner sig när de tippar. 
• Minst 50 % av insatsen måste tillfalla föreningen.
• Instatsens storlek ska vara "måttlig".
• Föreningen ska vara beredd på att Lotteriinspektionen kan göra en kontroll.  

FÖRETAG

• Tippare bör vara anställda på det företag som arrangerar tipset.
• Tipset bör inte vara "öppen för alla" - utan inbjudan att delta skickas ut via den länk som arrangören skapar för tipset. 
• Insatsens storlek ska vara "måttlig".
• Företaget bör vara beredd på att Lotteriinspektionen kan göra en kontroll.

PRIVATPERSON

• Tips som är "öppet för alla" bör inte arrangeras med insats. Vad tippare gör sinsemellan, utanför systemet, är upp till den enskilde att ansvara för.
• Tips som inte är "öppet för alla" kräver att inbjudan skickas ut via den länk som arrangören skapar för tipset. 
• Personen bör vara beredd på att Lotteriinspektionen kan göra en kontroll.